Πριν χρησιμοποιήσετε το τηγάνι σας για πρώτη φορά:
Καλύψτε την επιφάνεια του τηγανιού με λάδι και ζεστάνετε μέχρι να εμφανιστεί καπνός. Αδειάστε το λάδι και σκουπίστε το τηγάνι σας με χαρτί κουζίνας. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το τηγάνι, τόσο βελτιώνεται η απόδοσή του. Το σκούρο χρώμα δίνει στο τηγάνι φυσικές αντικολλητικές ιδιότητες.
Χρήση:
Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα λαδιού στο τηγάνι και μόλις αυτό ζεσταθεί καλά, τσιγαρίστε το φαγητό και από τις δυο πλευρές για περίπου 45 δευτερόλεπτα από την κάθε μια και μετά χαμηλώστε την φωτιά έως ότου ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Μην αφήνετε το φαγητό στο τηγάνι μετά το μαγείρεμα.
Καθαρισμός μετά από κάθε χρήση:
Προειδοποίηση!
Μην αφήνετε το τηγάνι σας να μουλιάσει! Σε περίπτωση που υπολείμματα φαγητού κολλήσουν στο τηγάνι, χρησιμοποιείστε πράσινο σφουγγάρι. Δεν πλένεται σε πλυντήριο πιάτων.
Το τηγάνι μπορεί να εμφανίσει σκουριά, αν δεν ακολουθούνται οι οδηγίες. Στην περίπτωση αυτή τρίψτε το τηγάνι με μια σκληρή βούρτσα μέχρι να φύγει η σκουριά.
Το μαγείρεμα τροφών που περιέχουν οξέα – ντομάτες, λευκό κρασί, λεμόνι – ενδεχομένως να επιφέρει αλλοιώσεις (εμφάνιση λευκών λεκέδων) στην επιφάνεια του τηγανιού. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία που ακολουθήσατε πριν από την πρώτη χρήση του σκεύους.
Αν εμφανιστούν ίχνη κεριού επάνω στην εστία σας ενώ χρησιμοποιείτε το MINERAL B ELEMENT®, απομακρύνετέ τα με ένα απορροφητικό πανί όταν η εστία είναι ακόμα ζεστή.